Koningsdag

Terugblik op een zonnige Koningsdag

Het land mocht genieten van een verrassend zonnige en warme Koningsdag dit jaar. Veel Hoornaarders hadden dan ook goede zin om naar het Dirk IV-plein te komen om iets van het programma mee te krijgen.

Aubade en knutseluurtje

De dag werd traditiegetrouw geopend met de aubade, in het bijzijn van wethouder Johan Quik. De Noordelose muziekvereniging Volharding zorgde voor de muzikale begeleiding. Na het ‘leve de koning’ verplaatsten we ons naar binnen voor een drankje en tompouce. Niet veel later werden de kinderen verwelkomd in de grote zaal, om een schilderij te maken dat ze tijdens de feestweek deze zomer in hun eigen huisje op kunnen hangen.

Gezelligheid op het plein

Nog voor het middaguur aanbrak werden de eerste kleedjes uitgegooid op het Dirk IV-plein voor de vrijmarkt. Er werd ijverig rondgeneusd, onderhandeld en gegrabbeld. Ook de springkussen konden niet gemist worden. Dit jaar waren het er wel vier, zodat de kinderen met hun eigen leeftijdsgenoten konden springen.

Fietspuzzeltochten

Ook voor de fietspuzzeltochten was veel animo. Een kleine 200 Hoornaarders deden mee en genoten van de voorjaarsnatuur in eigen regio. De oplossing van de korte puzzeltocht was ‘lintjesregen’ en van de lange puzzeltocht ‘oranje-tompouce’. Aan het einde van de middag werden de prijzen – tompoucen en cadeaubonnen – uitgereikt aan de gelukkige winnaars. Onder begeleiding van DJ Cor werd Koningsdag 2023 vervolgens muzikaal afgesloten in de foyer.

Nog even nagenieten? Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden van Koningsdag 2023 in Hoornaar.