Koningsdag

Terugblik op Koningsnacht en Koningsdag

Afgelopen weekend vierden we de verjaardag van de koning lekker uitgebreid in Hoornaar.

Koningsnacht

Het begon dit jaar al tijdens Koningsnacht. In het Bruisend Hart vond een beregezellig feest plaats met de muzikale gangmakers Gerard Vogel, Dietwee en natuurlijk onze eigen Hoornaarse zangers Azu & Onno.

De avond werd voorafgegaan door het afscheid van Arie de Leeuw als voorzitter, in het bijzijn van zijn vrouw Anke, het huidige oranjebestuur en (bijna) alle oranjebestuursleden die Arie in zijn 18 jaar als voorzitter meegemaakt heeft. Samen memoreerden we de bijzonderste en meest gedenkwaardige momenten.

Koningsdag

De volgende morgen begon het programma voor een select gezelschap oud-gedecoreerden woonachtig in Hoornaar. Ze werden toegesproken door de nieuwe voorzitter van het oranjebestuur Gerrit den Hartog en wethouder Jan Lock van de gemeente Molenlanden. Gezamenlijk werd met een Oranjebitter geproost op de verjaardag van de koning.

Om 11 uur startte het programma voor alle Hoornaarders. Omdat er regen was voorspeld besloten we de aubade binnen te houden. Voor het eerst zongen we het anthem van de laatste feestweek: ‘Dit is mijn dorp’, waar voor de gelegenheid bladmuziek van is gemaakt. De verwachting is dan ook dat we dit lied nog wel een aantal jaren op het aubadeblad zullen aantreffen.

Na de aubade begon de Versierde Fietsen Parade, waar kinderen van de basisschoolleeftijd hun prachtig versierde fietsen op een speciaal parcours op het Dirk IV-plein aan familieleden, vrienden en andere ge├»nteresseerden lieten zien. Na enkele rondjes konden ze op ontdekking, want er waren verschillende spelletjes rond het thema ‘fietsen’ te beleven. Zo was het mogelijk om een ritje te maken op gekke fietsen en er was een uitdagende ringsteekopstelling.

In de middag is het geen moment rustig geweest op het plein. Er was dan ook genoeg te beleven. Natuurlijk de traditionele kleedjesmarkt en springkussens. Daarnaast kon er een ijsje worden gegeten. Ook het fietsduel was populair, waar je je vrienden kon uitdagen op een hometrainer. Wie de fiets liever in beweging bracht, nam deel aan de korte of lange fietstocht, uitgezet in samenwerking met oranjevereniging Hoogblokland.